Ingrediënten
Voor het beslag
- 200 gram boter
- 25 gram cacao
- 10 gram oploskoffie
- 50 gram olijfolie
- 200 gram donkere basterdsuiker
- 5 eieren
- 225 gram bloem
- 2 tl (10 gram) bakpoeder
Voor bovenop
- 90 gram pure chocolade
- 20 gram kokosolie
Bereiden
Ik bak deze cake in mijn eigen ontworpen bakblik. Vet deze in met bakspray. Heb je dit blik niet, dan kun je natuurlijk ook aan de slag met een traditioneel cakeblik. Zet de oven aan en plaats een rooster net onder het midden van de oven.
Smelt in een steelpan de boter met de cacao en oploskoffie, zet het vuur uit zodra de boter voor het grootste gedeelte is gesmolten. Klop ondertussen de eieren met de suiker los. Het hoeft niet enorm luchtig te worden. Giet het botermengsel bij de eieren en olijfolie en mix dit door. Spatel als laatste de bloem met bakpoeder door het mengsel.
Giet het beslag in het bakblik en bak de cake, net onder het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar. Test met een prikker of de cake gaar is. Laat de cake tenminste 10 minuten afkoelen op een rooster. Zodra je het blik kunt vasthouden, stort je de cake en laat deze verder afkoelen.
Verwarm in een steelpan de chocolade met de kokosolie. Zet ondertussen de cake op een rooster met daaronder een bak of ovenplaat om het glazuur op te vangen. Giet het glazuur erover en giet vervolgens weer het opgevangen glazuur erover. Net zolang, totdat de hele cake bedekt is. Het is wel een vies klusje, dus je bent gewaarschuwd! Laat het glazuur hard worden en bestrooi met een beetje cacao.