makkelijk
15 minuten
60-65 minuten oventijd 160 ºC
Het recept voor een heerlijke luchtige cake met cheesecakevulling

Ingrediënten

Voor de vulling

  • 200 gram roomkaas
  • 1 ei
  • 50 gram suiker
  • 25 gram maizena
  • 100 gram bosbessen (of frambozen) uit de vriezer

Voor het beslag

  • 250 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram suiker
  • 5 eieren
  • 250 gram bloem
  • 2 tl (10 gram) bakpoeder
  • snuf zout

Bereiden

Voorbereiden

Ik bak deze cake in mijn eigen ontworpen bakblik. Vet deze in met bakspray. Heb je dit blik niet, dan kun je natuurlijk ook aan de slag met een traditioneel cakeblik. Zet de oven aan en plaats een rooster net onder het midden van de oven. 

Cheesecakevulling maken

Meng in een kom de roomkaas met het ei, de suiker en maizena. Roer als laatste het bevroren fruit erdoor. Zet het even zolang even apart.

 

Het beslag maken

Klop met de mixer de boter samen met de suiker luchtig. Neem hier even de tijd voor, zodat de boter lichtgeel van kleur wordt. Voeg één voor één de eieren toe, zodat deze allemaal goed opgenomen worden. Meng als laatste de bloem, bakpoeder en zout erdoor. Klop het beslag niet meer onnodig door. Giet het beslag in het cakeblik. 

Bakken

Giet de cheesecakevulling in het midden op het cakebeslag. Het zal tijdens het bakken naar beneden zakken en door het beslag heen bakken. Bak de cake, net onder het midden van de oven, in ongeveer 60-65 minuten gaar. Test met een prikker of de cake gaar is. Laat de cake tenminste 10 minuten afkoelen op een rooster. Zodra je het blik kunt vasthouden, stort je de cake en laat deze verder afkoelen.