Wel of niet iets aansnijden, that's the question!

Even een kleine greep uit de centerpieces van de afgelopen tijd! Samen iets aansnijden als kersvers bruidspaar blijft toch altijd een kodak-moment op de bruiloft. Ook als je niet kiest voor zo'n klassieke mega-taart, maar een zoete tafel, is het toch wel heel leuk om voor een centerpiece te kiezen. Tijdens een proefsessie is dit altijd een vast onderwerp: hoe moet de taart eruit zien en natuurlijk vooral hoe moet 'ie smaken?! 

Semi-naked centerpiece

Een populaire taart momenteel is de centerpiece half ingesmeerd, zodat je alle lagen cake een beetje ziet doorschemeren. Tussen de lagen kun je natuurlijk voor alles kiezen, denk aan lekkere zelfgemaakte jam, uiteraard een mascarpone-slagroom mengsel, vers fruit en bijvoorbeeld een chocolade ganache. 

Voor de buitenkant gelden ook genoeg keuzes. Ik gebruik graag een mengsel van mascarpone en slagroom, omdat die redelijk licht is, maar een meringue botercrème of een crème met roomkaas en chocolade is ook een lekkere keuze. En dan natuurlijk mooi versierd! 

foto's: Masha Bakker Photography, Anouk Wubs, Fotografie Plus, Laif fotografie, Ronald Zijlstra Fotografie
Naked cake - centerpiece

Bij deze taart zie je alle lagen, lekker naked. Tussen de lagen zit een mengsel van mascarpone-slagroom, netjes opgespoten of juist een beetje nonchalant. Kies je voor drips of juist niet? En eigenlijk mag fruit natuurlijk niet ontbreken! 

Foto's: Masha Bakker Photography
Witte chocolade centerpiece

De heftigste van het stel is toch wel deze witte chocolade variant. Maar zo lekker! (als je natuurlijk van witte chocolade houdt) De cake is als tegenwicht luchtig gebakken met half bloem half amandelmeel. Wist je trouwens dat het recept in mijn bakboek staat? 

Foto's: Masha Bakker Photography
"Mijn favoriete centerpiece is toch wel die met meringue, ik hou zo van die plakkerige fluffy meringue en dan het liefste in combinatie met passievrucht, mjammie!"
Fluffy meringue centerpiece

Mijn favoriet is toch wel deze, de lagen cake ingesmeerd met fluffy meringue en dan natuurlijk gebrand, zodat je nog beter de structuur ziet. De lekkerste cake voor deze taart is een luchtige amandelcake. Tussen de lagen kies je uiteraard je favoriete fruit. 

Foto's: Masha Bakker Photography, Anouk Wubs, Ronald Zijlstra Fotografie