Waarom zou je kiezen voor een zoete tafel in plaats van één grote bruidtaart?

Vroeger toen iedereen nog in een witte lange jurk trouwde, serveerde het bruidspaar een puntje taart van de meestal enorm klassieke bruidstaart, waarschijnlijk wit, ingepakte met marsepein en versierd met roosjes. Één stukje wel te verstaan.

'De tafel staat vol met mooie plateaus met daarop heerlijke zelfgebakken taarten en zoete hapjes'

Inmiddels is er een hoop veranderd op taartgebied gelukkig. Er is natuurlijk niks mis met zo’n heerlijke klassieke taart, inmiddels zelfs een beetje cult, maar hoe leuk is het om er echt een moment van te maken; dat aansnijden en genieten van de taart(jes)? Toevallig past taart perfect bij een glas bubbels en mijn favoriet is dan ook een zoete tafel bij het proostmoment. De tafel staat vol met mooie plateaus met daarop heerlijke zelfgebakken taarten en zoete hapjes. Het is vaak een mix van zoveel mogelijk verschillende smaken zodat iedereen wat lust en liefst 2 of 3 keer terug komt om nog ‘even’ iets te proeven. Het liefste in het midden een feestelijke centerpiece die jullie samen kunnen aansnijden. Uiteraard met passend opschepbestek en versierd met linten in jullie kleuren. Oja, aan de hand van jullie trouwkaart maak ik ook nog taarttoppers met daarop de namen van de taarten, zodat het echt past bij jullie bruiloft. 

Hoe werkt een zoete tafel?

En uiteraard bouw ik de tafel helemaal voor jullie op en blijf er bij om te helpen met opscheppen en uitserveren. Alle afwas neem ik weer mee. Dus eigenlijk hoef je alleen maar met je locatie af te spreken dat ze een tafel klaar zetten en zorgen bordjes en vorkjes. En natuurlijk lekker veel taartjes proeven! 

Foto's: Masha Bakker Photography