gemakkelijk
10 min.
25 min. bakken 200 ºC
Geen stress met deze muffins, die maak je echt zo. En dan natuurlijk het liefste op de ochtend zelf, zodat je ze lekker warm kan eten.

Ingrediënten

  • 8 blokjes soft fudge
  • 175 gram bloem
  • 85 gram suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 100 gram frambozen uit vriezer
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 100 ml volle yoghurt

Bereiden

Verwarm de oven voor en bekleed het cupcakeblik met vierkante stukjes bakpapier van 15 x 15 cm, zodat je straks makkelijk de muffins eruit kunt pakken. Druk de stukjes bakpapier er met behulp van een glas in.

Meng alle droge ingrediënten in een kom, dus de bloem, suiker, bakpoeder en zout. Meng dit kort door elkaar.

Snijd elk blokje fudge in 3 stukjes, bewaar 8 stukjes voor bovenop. Doe dit bij de frambozen in een kommetje en doe 1 eetlepel van de droge ingrediënten hierbij en hussel dit om.

Meng in een andere kom alle vochtige ingrediënten. Giet dit in de kom met het bloem-suiker mengsel en mix dit tot een glad beslag. Dit gaat het makkelijkste met een mixer. Spatel vervolgens de stukjes fudge en frambozen door het beslag.  

Verdeel met 2 eetlepels het beslag over de acht stukken bakpapier in het cupcakeblik. Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar, knapperig en lichtbruin. Laat ze tenminste 5 minuten in het blik afkoelen.

Foto: Masha Bakker Photography

Dit recept maakte ik voor Lonka in samenwerking met 5 Uur Live