Bak met dit cakeblik een prachtige cake én bouw er eigenhandig een taart van!
HIJ IS ER!

Koop hem hier in mijn webshop! 

Al tijden droom ik van mijn eigen bakvorm en hierbij presenteer ik 'm aan jullie, een cakeblik! Er zijn zoveel saaie bakvormen en daar moet verandering in komen.

Een cake bakken is behapbaar, iets wat je zo even vrijdagmiddag in een verloren kwartiertje maakt. Niet iets waarvoor je uren in de keuken hoeft te staan. Maar hoe gaaf is het als je die cake stort, je eigenlijk een taart gebakken hebt?! Door middel van crowdfunding is het gelukt om de vorm te realiseren. De eerste serie van 1500 stuks is inmiddels geproduceerd en in huis. Lees hieronder het verhaal over het proces. 

Update van 4 november 2021

Wat een kerst had moeten met de allermooiste taart op tafel gebakken in je nieuwe bakvorm, wordt iets minder spectaculair. En je zult op zoek moeten naar die tulband van oma ergens in je keukenkast, want helaas lukt het niet om een container te bemachtigen om op tijd de bakvormen deze kant op te krijgen.

Het nieuws is jullie vast niet ontgaan dat er wereldwijd problemen zijn om transport voor elkaar te krijgen en prijzen die de pan uit rijzen. Ik had gehoopt, wellicht een beetje naïef, dat mijn vormen die netjes klaar liggen te wachten, hier geen last van zouden hebben en prima op tijd binnen zouden komen, maar helaas. Ze staan nu gepland om 12 november te verschepen en dan op 1 januari aan te komen in Nederland. Inderdaad, precies na de feestdagen.
Ik baal er enorm van, maar ik kan er gewoon echt niks aan doen. Dus ik hoop dat jullie het nog even volhouden en kunnen wachten tot volgend jaar.

Laatste update 4 januari 2022

Op 4 november schreef ik nog hoopvol dat de bakvormen begin januari zouden aankomen, maar niks is minder waar. De containercrisis blijft maar gaan en de bakvormen zijn nog steeds niet ingeladen... Ontzettend frustrerend, want inmiddels heb ik voor iedereen al een persoonlijk kaartje geschreven en de verzenddozen staan allemaal klaar. Het laatste nieuws is dat ze 22 februari moeten aankomen in Rotterdam. Duimen jullie met mij mee? 

Het idee erachter

Het cakeblik heeft een verdeling van allemaal taartpunten. Je kunt dus je gasten een puntje serveren, in plaats van een plak cake. Het idee erachter is dat je de punten cake rond kunt leggen op een plateau en er alsnog een taart van kan bouwen! De 'kersjes' op de taart kun je gebruiken voor versiering. Leg er bijvoorbeeld lekker vers fruit op.

En natuurlijk zit er een gaatje in, zodat de vorm mooi aan de muur kan hangen.

Materiaal

De bakvorm wordt gemaakt van gegoten aluminium, dus het wordt echt een zware, degelijke vorm en dan gecoat zodat je cake er altijd uitkomt. Het maakproces van zo'n vorm is echt ontzettend kostbaar. Ze worden in een matrijs gemaakt en dat is de investering waarvoor ik jullie hulp vraag. Door nu alvast een bakvorm te kopen, help je mij de investeringskosten voor de matrijs te voldoen.

Bestel alvast een bakvorm
en bak nooit meer saaie cake!