Afgelopen maart bakte ik 1000 brownie-cookies, brookies dus!
In maart bak je taart... of heel veel brookies

Begin februari kreeg ik een berichtje via instagram van Monique met de volgende tekst: 

"In november ren ik de marathon van New York voor het Beatrix Kinderziekenhuis. Door met 30 hardlopers ons in te zetten voor de stichting Vrienden van het Beatrix Kinderziekenhuis hopen we zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de kinderen die in het ziekenhuis liggen. Hiermee worden mooie projecten gerealiseerd om het verblijf enigszins aangenamer te maken. Ik ben laatst bij Gebrand en Bakker geweest om te kijken of we een mooie samenwerking kunnen realiseren. Een volgende afspraak is gemaakt. Nu dacht ik, is het een idee en sta je daar voor open, om een speciale taart te maken voor het Beatrix Kinderziekenhuis, die dan verkocht gaat worden bij Gebrand en Bakker? Waarvan een deel naar het goede doel gaat."

Het plan

Het idee om geld in te zamelen voor het Beatrix Kinderziekenhuis raakte me direct. Onze jongste zoon Waldemar heeft er afgelopen september een maand gelegen. Ons leven stond op de kop, dus stopte ik met werken om er voor hem en ons gezin te zijn. Nu we in wat rustiger vaarwater zijn beland, kon ik wel een goede reden gebruiken om weer aan het werk te gaan. 

Ik stelde Monique voor om koeken te maken. Een koek neem je zo mee, blijft langer houdbaar, kun je makkelijk trakteren en eet je zo uit het vuistje. Veel handiger dan taart. Daarnaast moest de opbrengst natuurlijk volledig naar het goede doel gaan, dus klopte ik aan bij de Sligro voor sponsoring van de ingrediënten. 

Het werd een beetje Amerikaanse koek, passend bij New York waar ze marathon gaat lopen. En er moest iets roze in vanwege het logo van het kinderziekenhuis, dus koos ik voor stukjes ruby chocolade. Brownie-cookies, brookies dus met ruby chocolade. 

1000

Ik wilde natuurlijk wel een serieus bedrag toevoegen, dus leek het me een goed idee om lekker veel te maken, 1000 dus. Suzanne van Gebrand en Bakker (je favo koffietentje in de Oosterpark) verkocht losse brookies voor uit het vuistje en zakjes met 5 stuks. Monique boorde haar netwerk aan en ik deed nog een grote ronde met zakjes door mijn straat, op mijn werkplek en de laatste sleet ik aan mijn familie. Amper 24 dagen verder en alle brookies waren verkocht en opgegeten! BAM € 2062,50 voor het Beatrix Kinderziekenhuis! 

Wil je nog meer lezen of beter nog, doneren aan Monique haar actie, klik hier voor de link