makkelijk
20 min. bereiding
15-20 min. 160 ºC
Heb je nog eiwit over? Maak dan deze chocolade schuimpjes, zo gepiept!

Ingrediënten

Voor de vulling

  • 100 ml slagroom
  • 200 gram witte chocolade in stukjes

Voor de bodem

  • 3 eiwitten
  • 50 gram kristalsuiker
  • 180 gram witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 55 gram cacao

Voor bovenop

  • 35 gram pure chocolade

Bereiden

De vulling maken

Begin met het maken van de vulling, de witte chocolade ganache. Verwarm de slagroom tegen het kookpunt aan. Haal de pan van het vuur, voeg de witte chocolade en roer net zolang tot dat het een egaal mengsel is. Giet dit in een wegwerpspuitzakje en laat het verder stevig worden in de koelkast. Dit duurt zeker 2 uur.  

De witte chocolade ganache moet zeker 2 uur opstijven in de koelkast, dus dit kun je ook prima een dag eerder maken.
De chocolade meringue kloppen

Meng de kristalsuiker met de basterdsuiker. Klop de eiwitten stijf. Zodra het eerste witte schuim ontstaat, kun je een beetje suiker toevoegen. Blijf doorkloppen en voeg steeds meer suiker toe, totdat alle suiker is toegevoegd en je een mooi wit, glanzend schuim hebt.

Voeg het vanille extract toe en zeef de helft van de cacao boven het schuim. Spatel dit door het eiwitschuim. Voeg dan de andere helft van de cacao toe en meng goed door. Schep het chocoladeschuim in een spuitzak met een rond spuitmondje van 1,5 cm. Spuit ongeveer 40 reepjes op van +- 7,5 cm lang. Ze rijzen nog in de oven, dus houd rekening met wat tussenruimte tussen de koekjes.

De batons bakken

Bak de chocoladeschuimpjes 15-20 minuten. Laat ze daarna afkoelen en haal ze voorzichtig van het bakpapier af.

 

 

De batons vullen en versieren

Spuit op de helft van de schuimpjes de witte chocolade ganache en druk er een tweede koekje op.

Om de batons helemaal af te maken versier je ze nog met pure chocolade. Doe hiervoor de chocolade in een wegwerpspuitzakje en zet dit in warm water. Zo kun je makkelijk de chocolade rustig laten smelten, zonder weer een pannetje vies te maken. Check of alle chocolade gesmolten is, ververs anders het warme water.

Knip een klein puntje van de spuitzak af en versier elk koekjes met slierten chocolade.

Laat de gevulde batons verder opstijven in de koelkast.