makkelijk
10 min. bereiding
20 min. 200 ºC
Echt ingewikkeld kun je dit toetje niet noemen, maar zo lekker. Als je de crumble tijdens het eten in de oven schuift, heb je 20 minuten later een heerlijk warm knapperig en fruity toetje op tafel staan. Serveer er een bolletje ijs bij en het is helemaal feest.

Ingrediënten

  • 500 gram blauwe bessen
  • 125 gram frambozen
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • 100 gram bloem
  • 75 gram havermout
  • 100 gram kristalsuiker
  • snufje zout
  • 110 gram koude boter

Bereiden

Het kruimeldeeg maken

Vet een ovenschaal in. Was de blauwe bessen en frambozen, laat ze uitlekken, je hoeft ze niet helemaal droog te maken. Houd een paar bessen en frambozen apart om straks mee te decoreren. Doe de rest van het fruit in de ovenschaal en strooi hierover de vanillesuiker.    

Doe de bloem, havermout, suiker en zout in een kom. Snijd de boter in kleine stukjes en mix deze door het bloem-mengsel. Je kunt hiervoor een mixer gebruiken, maar het kan ook met je handen of twee messen. Let er op dat je niet te lang door kneedt, want dan wordt de boter te warm en wordt het deeg in plaats van een kruimelig geheel.  

"Je kunt vrijwel elk zomerfruit gebruiken voor zo’n heerlijke crumble, maar ook in de winter is het lekker om eentje te maken met bijvoorbeeld appel en peer en een snufje kaneel."
De crumble bakken

Verdeel het kruimeldeeg over het fruit en bak de crumble ongeveer 20 minuten in het midden van een hete oven. Versier met het achtergehouden fruit. Serveer warm!

 

Dit recept is gemaakt voor bakken.nl