gemiddeld
30 min. bereiding
11-13 min. 180 ºC
Speciaal voor de Paasuitzending van Koffietijd maakte ik deze tartelettes met met pistache, witte chocolade yoghurtganache en mango

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 200 gram bloem
  • 80 gram poedersuiker
  • 35 gram gemalen pistachenoten
  • snuf zout
  • 120 gram roomboter
  • 1/2 ei

Voor de vulling

  • 300 gram witte chocolade
  • 200 gram Turkse of Griekse yoghurt 10 % vet
  • rasp van 1/2 bio citroen

Voor bovenop

  • 300 gram mangostukjes uit de vriezer
  • 1 passievrucht
  • sap van 1 citroen
  • 20 gram geleisuiker

Om te versieren

  • +- 20 paaseitjes grof gehakt
  • paar pistachenootjes fijn gehakt

Bereiden

Maak een mooi pakkend deeg van de ingrediënten voor de tartelettes. Pak dit in huishoudfolie in en laat het tenminste 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden en beboter de onderkant van het cupcakeblik. Zoek een passende ronde uitsteker, deze moet precies om de cupcakevorm heen vallen, dus ongeveer 10 cm doorsnee.
Rol het deeg uit tot ongeveer 2 a 3 mm dik en steek hieruit 24 rondjes. Leg de eerste 12 deegplakjes op de onderkantjes van het cupcakeblik. Bak ze 11-13 minuten in het midden van de oven. In de oven zullen de randjes deeg omvallen en vormt het plakje deeg een bakje.

Laat de tartelettes afkoelen en haal ze voorzichtig van het blik af. Vet het blik daarna opnieuw in, en bak op dezelfde manier de andere 12 deegplakjes af.

Verwarm de witte chocolade au bain-marie. Verwarm ondertussen in een andere pan de yoghurt met de citroenrasp totdat het lauw aanvoelt. Haal het daarna van het vuur. Schep dan ongeveer 1 eetlepel witte chocolade bij de yoghurt en roer dit goed door. Meng vervolgens alle witte chocolade door de yoghurt. Schep de vulling in een spuitzak met kartelspuitmondje en laat het afkoelen.

Snijd de mango in kleine stukjes en verwarm dit samen met het vruchtvlees van de passievrucht, het citroensap en geleisuiker. Kook dit ongeveer 5 minuten door en laat het daarna volledig afkoelen.

Maak de taartjes af vlak voor het serveren, want dan blijven ze lekker knapperig. Spuit een ring van de witte chocolade ganache in de tartelette. Schep er wat van de mangojam op en versier met stukjes chocolade paasei en pistache. Maak zo alle taartjes af.