gemakkelijk
10 min. bereiding / 1 uur rusten
Hetelucht 170 °C
Ben jij ook zo iemand die stiekem net iets te veel koekdeeg opsnoept? Hier het recept om geheel veilig cookie dough te maken!

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 100 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 25 gram poedersuiker
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 50 ml volle melk (op kamertemperatuur)
  • 1 zakje Dr. Oetker chocolate chips

Bereiden

Je hebt vast weleens een hapje koekdeeg gesnoept toen je koekjes aan het bakken was… nomnomnom. Soms proeft het nog lekkerder dan de koekjes zelf! Dit koekdeeg kun je met een gerust hart snoepen, want er zit geen rauw ei in en je verhit ook de bloem, zodat dit ook helemaal veilig is om op te eten.

Het deeg maken

Verwarm de oven voor en verdeel de bloem op een bakplaat. Verhit de bloem tenminste 5 minuten. Laat het daarna afkoelen.

Klop de boter samen met de basterdsuiker, poedersuiker en vanille aroma zacht en luchtig.   

Voeg de melk, bloem en zout toe en mix het tot een mooi deeg.   

Spatel als laatste de chocolate chips door het deeg. Laat het deeg in de koelkast tenminste 1 uur rusten en stevig worden.  

Serveren

Maak met behulp van een ijsschep mooie bolletjes cookie dough en serveer het direct. Lekker met vers fruit, ijs of met nog meer chocolade!

Dit recept maakte ik voor bakken.nl